MAAR WIE ZIJN DE TWEE KOEIEN VAN LES 2 VACHES?

Les 2 Vaches is een merk van zuivelproducten. Maar de twee koeien in kwestie zijn ook ware activisten die een meer biologische wereld willen en landbouw met meer respect voor de natuur.

Wie is Les 2 Vaches ?

Onze twee woordvoerders !

Ze hebben ervoor gekozen om biologisch te zijn, omdat biologische landbouw volgens hen bijdraagt aan een gezonde planeet.

En dat wat gezond is voor de planeet, is ook goed voor de mens.

Het merk Les 2 Vaches zag in 2006 het levenslicht in Frankrijk met aandacht voor alle facetten van bio voeding, als aanvulling op de initiatieven die andere marktspelers al namen.

Pienter
Pienter

We hebben ervoor gekozen om een vrolijk, maar ook pedagogisch merk te creëren, dat sterk verbonden is met melk, landbouwers en hun koeien: Les 2 Vaches.

Een van de ambassadrices is serieus (Pienter) en weet erg veel. Zij wil ons meer leren over bio en de natuur.

Kletskous
Kletskous

Kletskous is haar meer ontspannen kompaan, die zichzelf helemaal niet serieus neemt.

Dankzij deze twee personages kunnen we het over belangrijke onderwerpen hebben, zonder dat het te ernstig wordt.

Bio

Les 2 Vaches is biologisch

U wilt meer weten over bio

Rubriek : over bio

Onze ambitie

Een kwaliteitsvolle bio melk !

Onze twee prachtige koeien kozen ervoor om hun zuivelproducten te laten maken in de melkfabriek van Molay-Littry in Normandië, dicht bij een aantal biologische boerderijen.

De fabriek is bijzonder geschikt voor de producten van Les 2 Vaches: kleinschalig, flexibel, perfect voor kleinere productievolumes. Om de producten van Les 2 Vaches te maken, heeft de fabriek zich laten certificeren door een onafhankelijke instantie:

Ecocert SAS

Ontwikkeling van acties gericht op milieu

De fabriek is niet alleen erg flexibel, ze werkt ook al jaren aan milieubewuste productie. Ze ondertekende een charter van de Normandische ornithologische vereniging om de habitat van vogels te beschermen. Het charter schrijft voor hoe 12 hectare terrein in de buurt van de fabriek moet worden onderhouden om nestbouw te bevorderen en nieuwe vogelsoorten aan te trekken.

En in België?

Het is onze ambitie om ook de Belgische consument warm te maken voor de producten van Les 2 Vaches, en voor bio in het algemeen.